Мариновані білі гриби рецепт
Ретельно промиваємо кожен грибочок і акуратно очищаємо.
Тепер відправляємо їх у каструлю, додаємо сто грам води і доводимо її до кипіння. Потрібно обов'язково зменшити вогонь, закрити кришкою і проварити їх протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Обов'язковою умовою буде те, що рекомендується постійно помішувати їх, щоб гриби не прилипали до дна каструлі.
Тепер вміст каструлі вилити в друшляк, а відвар закип'ятити в глибокому сотейнику. У нього додати велику ложку солі, десять горошин чорного або запашного перцю, чотири лаврових листки і три бутона ароматної гвоздики. При бажанні можна в маринад покласти ароматні трави та улюблені приправи.
Доводимо відвар до кипіння, відразу ж витягаємо лаврушку і вливаємо шістьдесят мілілітрів столового оцту. Тепер додаємо в маринад гриби, доводимо їх до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо протягом десяти хвилин. Найголовніше правило на цьому етапі: треба постійно знімати появляющуюся пінку.
Тепер одну цибулину нарізати на тонкі кільця. Кожну баночку обшпарити кілька разів окропом або ж стерилізувати їх, як належить. На дно кожної покласти цибулю, потім викласти мариновані білі гриби, закрити кришкою. Далі накрити всі баночки теплою ковдрою і залишити їх до повного охолодження.
Приготовлені таким чином мариновані білі гриби повинні зберігатися тільки в холодильнику. Готові вони будуть вже через декілька тижнів.
Пропоноване блюдо буде мати пряний і ніжний смак. Перед тим, як подавати його на стіл, рекомендується додати трохи олії, кільця ріпчастої цибулі, подрібнені зубчики часнику і нарубану зелень (петрушку і кріп).