Лисички

Дивовижні та універсальні цілющі властивості лисичок.
Ні для кого не секрет, що гриби мають цілющі властивості. Вживання деяких грибів дозволяє боротися з онкологічними захворюваннями. Лікувальних властивостей у лисичок безліч.
Від усіх хвороб
Які корисні властивості цього представника грибного царства? Гриби мають яскраво-жовтt забарвлення, тому що в них міститься багато каротину. Завдяки вмісту хіноманнозу лисички не піддаються атакам комах і черв'яків. Хіноманноз не дає розвиватися капсулам яєць паразитів.
У них міститься чимало мінералів, а також вітамінів (РР і В2, В1 і А), амінокислот, тому вони дуже корисні для зору, можуть боротися з очними захворюваннями. Вони будуть також корисні тим, хто страждає такою недугою, як ожиріння, тільки їх необхідно правильно приготувати.
Корисні властивості лисичок уже давно виявлені і ретельно вивчені. У них містяться цинк і мідь, які сприяють виведенню з організму радіонуклідів. Наявність великої кількості провітаміну D дозволяє називати ці гриби типовими антибіотиками. Вони сприяють відновленню підшлункової залози, активно борються з раковими клітинами, а також перешкоджають росту туберкульозної палички.
Сушені гриби знищують збудників різних гнійних захворювань, глистів та інших паразитів. Лікування гепатиту С або хвороб печінки в Європі проводиться за допомогою витяжок саме з лисичок. Їх користь не викликає сумніву: міститься ергостерол, який позитивно впливає на ферменти печінки. Завдяки траметоноліновой кислоті ці представники грибного царства знищують вірус гепатиту. Сушені гриби активно використовують в фунготерапії.
У західних країнах призначають лікування печінки саме цими грибами.
Ще в давні лисички використовувалися для лікування наривів і фурункулів.
Фармацевтичні фірми, розташовані в західних країнах, готують з цього продукту антигельмінтні препарати. Для цього спочатку необхідно виділити хітінманнозу. Надалі вона використовується в чистому вигляді. Щоб зберегти лікувальні властивості, необхідно подрібнити сушені лисички до порошкоподібного стану. Також їх вживають у вигляді настоянки або в капсулах.
У чому ще користь лисичок? Вони мають іммуностимулюючу і протипухлинну дію. Гриби корисні при різних запальних захворюваннях. Корисні властивості визначаються підвищеним вмістом вітаміну А (більше, ніж у моркві).
Чим ще корисні ці гриби? Завдяки вітаміну С вони допомагають лікувати респіраторні захворювання.
Лисички мають лікувальні властивості:
борються з варикозом;
знімають дратівливість;
знижують стомлюваність;
поліпшують зір.
Вчені провели чимало експериментів. Виявилося, що корисні властивості цього продукту пояснюються наявністю вітаміну D. Ця речовина сприяє формуванню кісткової тканини, а також має такі корисні властивості:
підвищує опірність псоріазу;
зміцнює тонус м'язів;
запобігає захворюванням серця.
Важливо пам'ятати про те, що можливі отруєння лисичками, тому перед вживанням потрібно ретельно їх опрацювати
Залишити коментар